Gratis Boretti Grill set t.w.v. €69.95 bij aankoop van een buitenkeuken!

  • Hoogwaardige afwerking en dito kwaliteit
  • Vakwerk door ervaren meubelmakers
  • Dubbel geschuurd zonder meerprijs
  • Snelle levering
+31614915552 Luikersteenweg 640, 3920 Lommel, België

Duurzaam hout

Duurzaam hout

Steigerhout heeft al een lang en werkzaam leven achter de rug in tegenstelling tot bijvoorbeeld tropisch hardhout wat vaak speciaal gekapt is om verwerkt te worden tot meubels.

M.a.w.: steigerhout is duurzaam want het is gerecycled materiaal. Door meubels te kopen waar dit materiaal in is verwerkt draagt u bij aan een duurzame en groene wereld!

Er hoeven namelijk geen tropische regenwouden te worden gekapt. Wij werken dan ook speciaal met duurzaam hout. Wij letten er goed op dat wij alleen met het beste steigerhout werken en dat onze ervaren vakmensen kwaliteit afleveren.

Onze eigen meubelmakerij

In onze eigen Meubelmakerij maken wij veel verschillende producten van steigerhout. Van loungebanken en bedden tot badkamermeubels en eettafels. Wij hebben een enorm breed assortiment steigerhouten meubels.

Doordat wij alles zelf maken in onze meubelmakerij kunnen wij veel voor u betekenen op het gebied van maatwerk. Heeft u zelf een idee ontworpen? Dan kunnen wij deze voor u realiseren.

Wilt u een tafel of bed met bijzondere afmeting? Wij zorgen dat u precies krijgt wat u zoekt. Onze meubelmakers kunnen vrijwel alles maken van steigerhout. 

Bekijk hier onze projecten

Populaire producten van SteigermeubelsXL zijn:

Steigerplanken worden vervaardigd van een snelgroeiende soort vurenhout en hoeft niet te worden behandeld voor buitengebruik. De planken zijn altijd aan weersinvloeden blootgesteld en door kalk-, verf-, en cementresten als het ware op natuurlijke wijze “geïmpregneerd”.

Duurzaam hout - Steigerhout van SteigermeubelsXL

Het verweert wel in de buitenlucht, wordt wat grijzer en er kunnen wat barstjes in komen, maar dat geeft juist het stoere en robuuste karakter aan de meubels. Het is wel erg belangrijk dat als de meubels buitenstaan de wind er langs kan waaien zodat ze weer droog worden na een regenbui.

Steigerhout behandelen

U kunt uw meubel zelf behandelen of dit kunt u door ons laten doen. Dit verhoogt de duurzaamheid van uw steigerhouten meubel. Dit is vooral aan te raden als u uw steigerhouten meubel buiten wilt laten staan. Met een behandeling, zoals met een wash of door het meubel te beitsen, gaat uw meubel wel 6 tot 10 jaar mee. 

Bekijk direct hieronder ons assortiment met prachtige meubels die gemaakt zijn met duurzaam steigerhout.

Bezoek onze webshop

Luikersteenweg 640, 3920 Lommel, België

Precies op de grensovergang:
Valkenswaard (NL) - Lommel (België)

info@steigermeubelsxl.nl