+31614915552 Luikersteenweg 640, 3920 Lommel, België
Keuzestress? Wij denken graag met u mee!
Wij zijn dagelijks geopend en bereikbaar via chat, mail en telefoon.

Veranda inrichten? Lees onze tips.

2020-07-14

Veranda's... we zien ze in steeds meer tuinen verschijnen. En dat vinden wij niet gek, want de veranda is een aanwinst voor de tuin. In het voorjaar en najaar zit u veel sneller buiten en in de zomer kunt u er heerlijke zomeravonden in doorbrengen. We noemen de veranda ook wel het verlengstuk van uw woning en we merken dat mensen veel meer van hun tuin gaan genieten als ze een veranda hebben. 

Grote vraag is natuurlijk wel hoe u de veranda gaat inrichten. Het moet een gezellige, knusse plek zijn waar u graag tijd doorbrengt, maar tegelijkertijd moet de veranda ook praktisch worden ingericht. Wij helpen u met tips bij de vraag hoe u de veranda kunt inrichten.

 

Uw veranda inrichten? Lees eerst onze tips

 • Begin bij de basis
 • Kies jouw stijl
 • Welke meubels komen er in de veranda?
 • Inspiratie voor de inrichting van uw veranda

 

Begin bij de basis

Bij het inrichten van uw veranda is het goed eerst te kijken naar de basiseigenschappen. Hoe groot is de veranda, is de veranda losstaand of aan de woning vast en welke functie krijgt de veranda? Met deze basisinformatie duidelijk kunt u aan de slag met de inrichting, maar eerst is het belangrijk te weten welke stijl u voor de veranda wilt kiezen.

 

Kies uw stijl

Uw veranda inrichten kan in veel verschillende stijlen en het is leuk om hierover na te denken. Als de veranda aan de woning zit, kunt u de stijl uit de woning doorvoeren, maar een compleet andere stijl kan natuurlijk ook. Enkele mogelijke stijlen voor de inrichting van uw veranda zijn:

 • landelijk
 • maritiem
 • bohemian
 • Scandinavisch
 • vintage
 • brocante
 • industrieel

 

Welke meubels wilt u in de veranda?

Allereerst is de veranda een plek om lekker comfortabel te kunnen zitten. Een loungebank is dan precies het meubelstuk dat u nodig heeft. In ons assortiment vindt u veel loungebanken en wij kunnen deze ook altijd op maat maken. Kiest u bijvoorbeeld een zwevende loungebank of een hoekbank met tafeltjes aan de zijkanten? Is er naast de loungebank nog ruimte voor meer meubels? Dan is een bartafel of eettafel leuk of misschien kiest u een buffetkast waar u gelijk het serviesgoed in kunt zetten. 

 

Buiten koken in uw veranda

Het buitenleven is niet compleet zonder de mogelijkheid buiten de lekkerste gerechten te bereiden. Als er voldoende ruimte in de veranda is, raden wij dan ook altijd een buitenkeuken aan. U kunt verschillende opties kiezen om de buitenkeuken zo te gebruiken als u zelf wilt. U kunt de buitenkeuken bijvoorbeeld ook voorzien van een kraanbak of wijnkoeler en er zijn verschillende mogelijkheden qua barbecue. Bekijk de buitenkeukens.

 

Inspiratie voor de inrichting van de veranda

De finishing touch van de inrichting ligt in de accessoires die u kiest. Hiermee kunt u de stijl van uw veranda helemaal in uw eigen smaak en stijl aanpassen. Van een kleed op de vloer tot leuke accessoires aan de muren en gezellige kussens op de bank; met de accessoires is uw veranda helemaal af. Op websites als Pinterest zijn veel voorbeelden te vinden van ingerichte veranda's.

 

Kom langs bij SteigermeubelsXL

Inspiratie opdoen voor het inrichten van uw veranda kan natuurlijk het beste in onze gezellige showroom. Hier vindt u veel meubels en kunnen wij met u meedenken en u praktische tips geven. U bent van harte welkom voor een bezoek aan onze showroom, wij zijn dagelijks geopend dus ook op zondag.

 

Veel gestelde vragen over veranda inrichten met steigerhout

Blijft het steigerhout mooi in de veranda?

Ja hoor, uw steigerhouten meubels staan prima beschermd in uw veranda en zullen dan ook zeker mooi blijven.

Moet ik de steigerhouten meubels in mijn veranda in de winter afdekken?

Dit is niet perse nodig, maar als de meubelen langere tijd niet worden gebruikt kan het verstandig zijn om deze wel af te dekken.

Kan ik steigerhout combineren met andere materialen?

Bij het inrichten van uw veranda is het leuk om te spelen met allerlei stijlen. U kunt één stijl kiezen, maar ook voor een combinatie van stijlen gaan. Hierbij is steigerhout een materiaal dat heel goed past bij andere stijlen en daarom prima in combinatie met bijvoorbeeld stalen of rieten meubels past.