• Hoogwaardige afwerking en dito kwaliteit
 • Vakwerk door ervaren meubelmakers
 • Dubbel geschuurd zonder meerprijs
 • Snelle levering
+31614915552 Luikersteenweg 640, 3920 Lommel, België

Veranda inrichten? Lees onze tips.

2022-07-14

Uw veranda gezellig inrichten? We helpen u graag met aantal nuttige tips, want veranda's... we zien ze in steeds meer tuinen verschijnen. En dat vinden wij niet gek, want de veranda is een aanwinst voor de tuin.

In het voorjaar en najaar zit u veel sneller buiten en in de zomer geniet u van heerlijke zomeravonden. Uw veranda leuk inrichten? Dat snappen we want eigenlijk is uw veranda een verlengstuk van uw woning. Bij SteigermeubelsXL merken we dat mensen veel meer van hun tuin gaan genieten als ze een veranda hebben. 

De grote vraag is natuurlijk wel hoe u de veranda gaat inrichten. Het moet een gezellige, knusse plek zijn waar u graag tijd doorbrengt, maar tegelijkertijd moet de veranda ook praktisch worden ingericht. We helpen u met handige tips bij de vraag hoe u de veranda kunt inrichten.

Uw veranda inrichten? Op de foto staan enkele steigerhouten meubelen. 

Uw veranda inrichten? Lees eerst onze tips

Hieronder geven we u aantal handige tips over hoe u uw veranda kunt inrichten naar wens. Met deze tips kunt u direct aan de slag. Hoe leuk is dat? We behandelen vier onderwerpen.

Onze tips

 • Begin bij de basis.
 • Kies je persoonlijke en favoriete stijl.
 • Welke meubels komen er in de veranda?
 • Inspiratie voor de inrichting van uw veranda.

Uw veranda inrichten? Begin bij de basis

Begin bij de basis als u uw veranda wilt inrichten. Het is goed om hier eerst echt bij stil te staan. De basiseigenschappen, daar begint u mee. Het woord zegt het eigenlijk al: begin bij de basis.

Hoe groot is de veranda, is de veranda losstaand of aan de woning vast en welke functie krijgt de veranda? Heeft u alle informatie goed verzameld en is deze stap duidelijk? Helemaal goed, want dan kunt u nu verder met de inrichting van uw veranda. 

Zijn we er dan? Nog niet helemaal, want het is ook belangrijk om eerst stil te staan bij de stijl van uw eigen veranda. Sluit de inrichting van de aanbouw aan bij uw woning of wilt u juist iets anders? Voordat u begint, is het goed om hier aandachtig bij stil te staan. Begin bij de basis. 

Kies uw stijl

Uw veranda kunt u inrichten op verschillende manieren. Er zijn veel diverse stijlen, die u kunt gebruiken voor uw eigen veranda. Niet alleen is het erg belangrijk om hierbij stil te staan, maar het is ook leuk om hierover na te denken.

Zoals hierboven al benoemd, als de veranda aan de woning zit, kunt u de stijl uit de woning doorvoeren, maar een compleet andere stijl kan natuurlijk ook.

Uw veranda gezellig inrichten?

Enkele mogelijke stijlen om uw veranda gezellig mee in te richten zijn:

 • landelijk;
 • maritiem;
 • bohemian;
 • Scandinavisch;
 • vintage;
 • brocante;
 • industrieel.

Uw veranda modern inrichten of wilt u juist uw veranda industrieel inrichten? Het leuke aan een veranda is dat u er echt alle kanten mee op kunt.

Uw grote of kleine veranda landelijk inrichten, maar met welke meubels?

Uw grote of kleine veranda landelijk inrichten, industrieel of wilt u een Ibiza stijl creëren, maar met welke meubels? Hieronder geven we een paar handige tips. De eerste en misschien wel de belangrijkste tip is dat een veranda een plek moet zijn, waar u lekker en comfortabel kunt zitten.

Een loungebank is dan precies het meubelstuk dat u nodig heeft. In ons assortiment vindt u veel loungebanken. Goed om te weten is dat we alle meubelen ook altijd op maat kunnen maken.

Met steigerhouten loungebanken kunt u zowel een landelijke, industriële of andere stijlen creëren. Steigerhout kunt u namelijk ook een andere kleur geven. Dat is pas eens handig!

Gaat u bijvoorbeeld voor een zwevende loungebank of voor een hoekbank met tafeltjes aan de zijkanten? Is er naast de loungebank nog ruimte voor meer meubels? Dan is een bartafel of eettafel leuk of misschien kiest u een buffetkast waar u gelijk het serviesgoed in kunt zetten. 

Uw kleine veranda inrichten? Sta hier dan goed bij stil, voordat u meubelen aan wilt schaffen. Heeft u advies nodig? Dan staan we altijd voor u klaar.

Lekker buiten koken 

Het buitenleven is niet compleet zonder de mogelijkheid buiten de lekkerste gerechten te bereiden. Als er voldoende ruimte in de veranda is, raden wij dan ook altijd een buitenkeuken aan.

U kunt verschillende opties kiezen om de buitenkeuken zo te gebruiken als u zelf wilt. U kunt de buitenkeuken bijvoorbeeld ook voorzien van een kraanbak of wijnkoeler en er zijn diverse mogelijkheden als het gaat om barbecueën. Bekijk de buitenkeukens.

Uw veranda inrichten en inspiratie nodig?

De finishing touch van de inrichting ligt in de accessoires die u kiest. Hiermee kunt u de stijl van uw veranda helemaal in uw eigen smaak en stijl aanpassen.

Van een kleed op de vloer tot leuke accessoires aan de muren en gezellige kussens op de bank; met de accessoires is uw veranda helemaal af. Op websites als Pinterest zijn veel voorbeelden te vinden van gezellige ingerichte veranda's.

Kom langs bij SteigermeubelsXL

Inspiratie opdoen voor het inrichten van uw veranda? Dit kunt u natuurlijk het beste in onze gezellige showroom. Hier vindt u veel meubels.

We denken met u mee en geven u praktische tips voor uw veranda. U bent van harte welkom voor een bezoek aan onze showroom, we zijn dagelijks geopend.

Uw veranda inrichten met steigerhout? Veel gestelde vragen 

Blijft het steigerhout mooi in de veranda?

Ja hoor, uw steigerhouten meubels staan prima beschermd in uw veranda. Ze zullen dan ook zeker mooi blijven.

Moet ik mijn steigerhouten meubels in de veranda in de winter afdekken?

Dit is niet per se nodig, maar als de meubelen langere tijd niet worden gebruikt, is het wel verstandig om deze wel af te dekken. 

Kan ik steigerhout combineren met andere materialen?

Uw veranda inrichten, maar u weet nog niet welke kant u op wilt? Experimenteer, want het is leuk om te spelen met allerlei stijlen. U kunt een stijl kiezen, maar ook voor een combinatie van stijlen gaan.

Hierbij is steigerhout een materiaal dat heel goed past bij andere stijlen en daarom prima in combinatie met bijvoorbeeld stalen of rieten meubels.