Actie: 20% korting op alle BBQ's van Boretti!

  • Hoogwaardige afwerking en dito kwaliteit
  • Vakwerk door ervaren meubelmakers
  • Dubbel geschuurd zonder meerprijs
  • Snelle levering
+31614915552 Luikersteenweg 640, 3920 Lommel, België

Schoonmaken steigerhouten meubels

2018-06-02

Bent u tevreden met uw nieuwe steigerhouten meubelen? Wij begrijpen dat u zo lang mogelijk plezier wilt hebben van uw nieuwe steigerhouten salontafel, eethoek, loungeset of andere steigerhouten meubelen. Alle meubelen hebben af en toe een goede onderhoudsbeurt nodig om er weer als nieuw uit te zien. Wij geven u graag advies over het beste onderhoud.

Het schoonmaken van steigerhouten meubels hangt af van de behandeling die de meubels hebben gehad. Ook is het natuurlijk een verschil of de meubelen binnen of buiten staan. In het geval dat uw meubels buiten staan is er ook nog onderscheid tussen meubels die onder een overkapping staan of meubels die open in de buitenlucht staan. Zeker in het laatste geval is goed onderhoud belangrijk om extra lang plezier te hebben van uw steigerhouten meubelen.

Schoonmaken van onbehandelde steigerhouten tuinmeubelen

Heeft u een nieuwe eettafel buiten of een complete loungeset van steigerhout buiten staan? Alle steigerhouten meubels van buiten die onbehandeld zijn, hebben 1 keer per jaar een schoonmaakbeurt nodig. Het is voldoende om de meubelen goed schoon te maken met een sopje van groene zeep en een harde borstel. Ook eventuele groene aanslag op uw steigerhouten tuinmeubelen verwijdert u met een sopje van groene zeep.

Opschuren van onbehandelde steigerhouten tuinmeubelen

Buitenmeubelen moeten veel weersomstandigheden doorstaan. We raden u aan om de tuinmeubelen op te bergen tijdens de winter. Dit kan in een schuur of u kunt de meubelen bedekken met een meubelhoes. Na een tijdje kan uw steigerhouten buitenmeubel vergrijzen en minder glad aanvoelen. Om de buitenmeubel er weer als nieuw uit te laten zien, kunt u de meubel licht opschuren met een fijn schuurpapiertje. Hierdoor wordt uw steigerhouten buitenmeubel weer gladder.

Schoonmaken van onbehandelde steigerhouten binnen meubelen

Heeft u nieuwe steigerhouten meubelen in uw woning? Deze kunt u met de normale schoonmaak schoonmaken. Af en toe een doekje eroverheen halen is voldoende. Verder zijn deze meubelen binnen onderhoudsvrij.

schoonmaken steigerhouten meubels

Schoonmaken van behandelde steigerhouten tuinmeubelen

Een behandeling zorgt voor een bijzondere uitstraling en een mooie kleur van uw steigerhouten tuinmeubel. Deze behandeling zorgt ook voor een goede bescherming van uw tuinmeubel. Om deze bescherming te behouden raden wij aan om jaarlijks de behandeling te herhalen.

U kunt dan de tuinmeubel licht schuren met een fijn schuurpapiertje en daarna de behandeling herhalen. Hierdoor blijft de kleur mooi, het hout glad en de bescherming voor buiten voldoende. Om de meubelen in goede staat te houden, raden we aan om deze tijdens de winterperiode binnen op te slaan of te beschermen met meubelhoezen.

Tips voor het onderhoud van uw steigerhouten tuinmeubelen

  • Zorg dat de tuinmeubelen weinig vocht binnen krijgen (bescherm tegen plassen en regen)
  • Laat de tuinmeubelen goed ventileren bij droog weer
  • Haal bladeren en andere spullen eraf

Schoonmaken van behandelde steigerhouten binnenmeubelen

Heeft u nieuwe steigerhouten meubelen met een mooie behandeling in uw woning? Deze wilt u natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Hiervoor hoeft u geen extra onderhoud uit te voeren dan de normale schoonmaak. Af en toe een doekje eroverheen halen is voldoende.

Tip voor het onderhoud van uw steigerhouten binnenmeubelen

Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid binnen tussen de 40% en 60% is. Hierdoor zullen de steigerhouten meubelen minder snel scheuren, krimpen en werken.

Jarenlang genieten met de steigerhouten meubelen van SteigermeubelsXL

Bij SteigermeubelsXL kunt u extra lang genieten van uw steigerhouten meubelen voor binnen en buiten. Dit komt doordat wij alle meubelen altijd dubbel schuren. De kwaliteit gaat hierdoor veel langer mee. Meer over onze meubelmakerij.

Aanbod Steigerhouten meubelen