+31614915552 Luikersteenweg 640, 3920 Lommel, België
Keuzestress? Wij denken graag met u mee!
Wij zijn dagelijks geopend en bereikbaar via chat, mail en telefoon.

Uw steigerhouten tuinmeubelen door de winter krijgen

2020-09-17

De zomer zit er weer op. En u heeft hopelijk ontzettend kunnen genieten van uw steigerhouten tuinmeubelen. Maar, met de zomer achter de rug, wordt het tijd om voorbereidingen te gaan treffen voor de winter. Want hoe zorgt u er voor dat uw steigerhouten tuinmeubelen ook na de winter nog goed zijn? Dat gaan we u hier vertellen.

Wat kunt u het beste doen?

Ondanks dat vaak wordt gezegd dat het niet nodig is, raden wij u aan uw steigerhouten meubelen te behandelen met een speciale steigerhouten beits. Steigerhout gaat van zichzelf al lang mee, droogt snel en is stevig. Maar om het hout net dat beetje extra power te geven kunt u hem het beste behandelen met een speciale steigerhoutbeits. Dit zorgt er voor dat het hout in de winter net wat beter bestand is tegen het weer en hij wat kleurvaster is. 

Steigerhout in de winter

Plaats uw meubelen van de grond

Ook raden wij aan om uw meubelen in de wintermaanden een stukje van de grond te houden. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door er een houten latje onder te leggen. Waarom zult u denken? Nou, mocht het sneeuwen, en er blijft een paar centimer sneeuw liggen, dan kunt u de poten van de steigerhouten tuinmeubelen beter niet langere tijd in de sneeuw laten staan. De poten zullen het vocht opmenem en kunnen mogelijk gaan rotten. En dat wilt u natuurlijk niet.

Zet de meubelen droog

Een andere optie is het droog zetten van uw steigerhouten tuinmeubelen. Door de meubels op een droge plek te plaatsen voorkomt u elke schade door vocht. En dat is zeker in de winter geen overbodige luxe. Zet de meubelen droog of dek ze af met een (luchtdoorlatende) hoes. Zo blijven uw meubelen van hoge kwaliteit.

Onder afdakje

Plaats uw steigerhouten tuinmeubelen onder een afdakje.

Ondehoud uw steigerhouten tuinmeubelen voor de winter

Naast bovengenoemde punten is het goed om de steigerhouten tuinmeubelen goed te onderhouden voor de winter. Heeft u de tuinmeubelen niet behandeld? Dan moet u er voor zorgen dat deze een keer per jaar worden schoongemaakt. Dit kan gemakkelijk gedaan worden emt een sopje van groene zeep en een harde borstel. Daarnaast kunt u om uw meubel weer als nieuw te krijgen, deze licht opschuren. 

Onderhoud uw behandelde meubel

Heeft u uw tuinmeubel wel behandeld? Dan is het belangrijk deze eenmaal per jaar licht op te schuren en vervolgens de behandeling te herhalen. Zo houdt u uw meubelen zo goed als nieuw. Wilt u de juiste onderhoudsproducten hebben? Bezoek dan onze winkel, en laat u adviseren.

Doe dit vooral niet

Er is ook iets wat u vooral niet moet doen. En dat is de meubelen afdekken met een luchtdicht zeil. Dit is omdat het vocht niet weg kan onder zo'n zeil, en u hierdoor alsnog waterschade aan uw steigerhouten tuinmeubelen kunt krijgen. En dat is nou net hetgene dat u wilt voorkomen. 

U bent klaar voor de winter

Met deze tips komen uw steigerhouten tuinmeubelen met gemak de winter door. Maar wilt u toch nog meer advies hebben over het veilig opbergen van uw meubelen? Geen probleem. Neem contact met ons op via onderstaande button en wij vertellen u alles wat u moet weten over steigerhout in de winter.

Contact opnemen