Nu 15% korting op alle loungebanken en buitenkeukens!

  • Hoogwaardige afwerking en dito kwaliteit
  • Vakwerk door ervaren meubelmakers
  • Dubbel geschuurd zonder meerprijs
  • Snelle levering
+31614915552 Luikersteenweg 640, 3920 Lommel, België

Uw steigerhouten tuinmeubelen door de winter krijgen

2022-09-16

De zomer loopt ten einde en het steigerhouten tuinmeubilair wordt stukje bij beetje opgeborgen. Hopelijk heeft u veel plezier gehad van uw eigen steigerhouten tuinmeubelen. Maar nu is het tijd om u voor te bereiden op de winter. Wilt u er zeker van zijn dat uw steigerhouten tuinmeubelen er volgend jaar nog als nieuw uitzien? Lees hier onze tips om uw mooie steigerhouten tuinmeubelen op een veilige manier klaar te maken voor de winter!

De juiste onderhoud voor uw steigerhouten tuinmeubelen

Steigerhout is duurzaam, droogt snel en is robuust, maar om het hout net dat beetje extra te geven, kunt u het het beste behandelen met onze speciale steigerhoutbeits. Hoewel vaak wordt gezegd dat dit niet nodig is, raden wij de behandeling aan omdat het hout hierdoor weerbestendiger wordt en ook de kleur in de winter zijn intensiteit niet verliest. Dit verlengt ook de levensduur van uw tuinmeubelen. De levensduur van steigerhouten tuinmeubelen ligt meestal tussen de drie en zes jaar, maar met een goede behandeling kunt u tot wel 10 jaar van uw steigerhouten tuinmeubelen genieten!

Uw steigerhouten tuinmeubelen door de winter krijgen

Creëer een veilige ondergrond voor uw tuinmeubelen

Wij raden u aan uw meubilair tijdens de wintermaanden niet rechtstreeks op de vloer te laten staan. Leg er in plaats daarvan gewoon een houten lat of wat tegels onder, zodat de poten van uw meubels niet direct contact hebben met de grond. Vocht uit de grond zou anders kunnen doordringen in het hout van uw tuinmeubelen en het laten rotten. Vooral als het sneeuwt en er een paar centimeter sneeuw blijft liggen, mogen de poten van uw meubels er niet lang in blijven staan.

Berg uw meubels droog op

Een andere optie is om de steigerhouten tuinmeubelen op een droge plaats op te bergen. Zo voorkomt u vochtschade, die in de winter snel optreedt. Bovendien kunt u het bedekken met een (luchtdoorlatende) deken. Zo behouden uw meubels hun hoge kwaliteit.

Steigerhouten loungebank sfeerimpressie

Plaats uw steigerhouten tuinmeubelen onder een overkapping.

Bescherm uw steigerhouten meubelen tegen de weersomstandigheden van de winter

Naast bovenstaande punten is het goed om uw steigerhouten tuinmeubelen vóór de winter goed te onderhouden. Is het hout van uw tuinmeubelen onbehandeld? Dan moet u ervoor zorgen dat het eens per jaar wordt schoongemaakt. Dit gaat gemakkelijk met zachte zeep ("groene zeep") en een harde borstel. U kunt uw meubels er ook weer als nieuw uit laten zien door ze te schuren.

Onderhoud van uw behandelde steigerhouten meubelen

Heeft u uw tuinmeubelen van steigerhout behandeld? Dan is het belangrijk om het een keer per jaar licht op te schuren en de behandeling te herhalen. Zo blijven uw meubels zo goed als nieuw. Wilt u de juiste verzorgingsproducten? Bezoek dan onze webshop en laat u adviseren.

Heeft u een veranda? Dan kunt u het hele jaar door genieten van uw steigerhouten meubelen

Heeft u een veranda of overkapping in uw tuin en staan er houten meubels onder? Dan kunt u het hele jaar door van uw meubels genieten zonder ze af te dekken. Regelmatige behandeling met steigerhoutbeits blijft echter aanbevolen. Als je een buitenkeuken van steigerhout hebt, kun je die ook uitstekend gebruiken voor een heerlijke winterbarbecue. Onze extra warme tip: met een warme deken en een van onze mooie buitenhaarden kunt u ook op de veranda genieten van frisse avonden.

Dit moet u voorkomen

Eén ding moet u zeker vermijden: uw meubels afdekken met een luchtdicht zeil. Wat echter goedbedoeld is, kan uw meubilair van steigerhout juist schaden. Vocht kan niet ontsnappen onder een luchtdicht zeil en u kunt waterschade krijgen aan uw tuinmeubelen. Gebruik in plaats daarvan speciale meubelhoezen die de lucht laten circuleren.

Nu bent u klaar voor de winter!

Met deze tips kunt u uw steigerhouten tuinmeubelen goed de winter doorbrengen. Hebt u nog vragen of wilt u specifiek advies over hoe u uw meubels veilig kunt opbergen? Geen probleem - neem contact met ons op via onderstaande knop en wij vertellen u alles wat u moet weten over steigerhout in de winter.

Contact opnemen