Gratis Boretti Grill set t.w.v. €69.95 bij aankoop van een buitenkeuken!

  • Hoogwaardige afwerking en dito kwaliteit
  • Vakwerk door ervaren meubelmakers
  • Dubbel geschuurd zonder meerprijs
  • Snelle levering
+31614915552 Luikersteenweg 640, 3920 Lommel, België

10 meubeltrends 2023

2022-10-13

Het wordt weer tijd om na te denken over de meubeltrends voor 2023. Op het gebied van steigerhouten meubelen hebben we de 10 meubeltrends voor 2023 al op een rijtje gezet voor u...

10 meubeltrends voor 2023 op het gebied van Steigerhout

Gaat u in 2023 verhuizen of bent u nieuwsgierig naar de 10 meubeltrends voor 2023 op het gebied van steigerhouten meubelen voor uw huidige woning?

SteigermeubelsXL werkt met unieke designs en prachtige kwaliteit meubelen. We zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe trends en ontwikkelingen.

Onderstaande meubeltrends kwamen we tegen over steigerhouten meubelen. Wilt u weten wat de trends zijn? Wacht niet langer en lees hieronder snel verder.

10. Samen buiten eten

Op 10 in de top 10 meubeltrends voor 2023 staat de buitenkeuken van steigerhout. Steeds vaker brengen mensen de zomer door in de tuin.

Niet meer alleen tijdens de barbecue wordt er buiten gegeten, maar ook de andere maaltijden steeds vaker. Hier past een steigerhouten buitenkeuken perfect bij.

Er wordt dan ook verwacht dat we dit steeds vaker gaan zien. De rest neemt alvast plaats aan tafel, terwijl u op een paar meter afstand een heerlijke maaltijd aan het bereiden bent.

Het lijkt net wel een open keuken, maar dan alleen buiten. Zo geniet optimaal van het mooie weer bij een mooie zomer!

9. Borrelen aan de bartafel

Een eigen bartafel in huis of in de tuin? Dat wil toch iedereen! Een bartafel in uw woning wordt een echte trend in 2023. Een bartafel staat direct gezellig, maar hier zit u ook nog eens erg comfortabel aan.

Een bartafel is multifunctioneel want deze verplaatst u in de zomer naar buiten en in het najaar & winter weer naar binnen. Geniet het hele jaar door met vrienden van deze gezellige bartafel. Een gezellige plek om samen te komen voor een spelletje of iets anders.

8. Complete badkamerinrichting

Bij een badkamerinrichting wordt vaak niet direct gedacht aan hout. Steigerhout is juist erg fijn in de badkamer. Wanneer steigerhout goed behandeld is, kan het in de badkamer, keuken en buiten gewoon worden gebruikt.

Steeds meer mensen ontdekken de functionaliteit, duurzaamheid en prachtige uitstraling van steigerhout in de badkamer. Een complete steigerhouten badkamerinrichting staat ontzettend knus en geeft de badkamer een bijzondere look. Dit wordt dan ook zeker een trend in 2023.

7. Wijnrek in huis

Een toevoeging aan de bartafel in uw woning is een wijnrek. Veel keukens worden tegenwoordig voorzien van een wijnrek. Dit geeft dan ook een gezellige en luxe uitstraling aan uw woning.

Ook een wijnfleshouder met wijnglazen houder wordt vaak als decoratie in de keuken of de eethoek gehangen. Natuurlijk erg sfeervol!

Natuurlijk is dit niet alleen sfeervol, maar ook praktisch. Natuurlijk hoeven er niet per se flessen wijn in, maar een fles gevuld met water of iets anders creatief is natuurlijk ook mogelijk!

Dit steigerhouten wijnrek behoort tot een van de tien meubeltrends voor 2023.

6. Matte lak

Steigerhouten meubelen kunt u laten behandelen met verschillende behandelingen. Hiermee creëert u een uniek effect. Voor iedere smaak en stijl vindt u een passende behandeling.

Steeds populairder wordt de matte lak behandeling. Dit houdt in dat uw steigerhouten meubel een prachtige matte look heeft. Dit staat vaak erg stoer en modern. De matte lak op steigerhouten meubelen gaan we in 2023 veel meer zien.

5. Stoere industriële inrichting

De afgelopen jaren is een industriële inrichting al erg populair geweest. De afgelopen jaren zien we dat ook de combinatie steigerhout en staal erg trendy is geworden. Dit zal in 2023 alleen nog maar meer worden.

De combinatie van steigerhout en staal staat ontzettend stoer en robuust in uw woning. Steigerhouten industriële eettafels zijn ontzettend populair. Dit is een eettafel die bestaat uit een steigerhouten tafelblad met stalen poten.

Bij SteigermeubelsXL hebben we verschillende steigerhouten industriële meubelen. Bent u fan van de industriële stijl en kunt uw woonkamer of andere kamer wel een stoer meubelstuk gebruiken? Een meubel van steigerhout is dan een mooie oplossing. Hiermee kunt u een industriële look in uw woning creëren.

4. Een van de keukentrends voor 2023: eettafels op maat

Een van de keukentrends voor 2023 is de eettafel op maat. Een eettafel kopen in de winkel met een standaard maat gebeurt steeds minder. Vaak willen mensen een ruime eettafel met een stoere look of juist een kleine eettafel met een knusse uitstraling.

Ook veranderen de gezelschappen aan tafel steeds vaker en eten we niet meer alleen met het gezin. In 2023 zal de eettafel op maat dan ook ontzettend populair worden.

De tafels worden steeds groter. Waar vroeger mensen een tafel voor vier personen kochten en alleen rekening hielden met het gezin dat is nu anders. Tafels met een diameter van 130 cm tot en met 150 cm dat zien we vaker.

Vroeger hielden mensen alleen rekening met het eigen gezin. Nu komen steeds vaker vrienden over de vloer voor een spelletje, hapje en drankje. Daarom wordt er steeds vaker voor een grotere eettafel op maat gekozen.

3. Populaire meubeltrend voor 2023: grote loungesets

Zoals hier boven aangegeven, wordt er steeds meer tijd buiten doorgebracht. Met de hele familie, het gezin of vrienden brengen we veel tijd door in de tuin. We zien dan ook in steeds meer tuinen een loungeset komen. Hier kunt u met een groot gezelschap genieten van de buitenlucht.

Daarnaast geeft een loungeset een luxe en gezellige uitstraling aan uw tuin. Creëer een plekje in de tuin die echt voelt als thuiskomen. Uw eigen plekje waar u direct neerploft in de zomer na een lange dag werk om een boek te lezen en te ontspannen. Een populaire meubeltrend in 2023.

2. Zwevend slapen

Een heerlijk bed om in te slapen is voor iedereen belangrijk. Een steigerhouten bed is erg fijn en het ligt ook comfortabel. Mensen kiezen nu ook vaker voor een steigerhouten bed.

Een nieuwe trend in steigerhouten bedden is het zwevende bed. Dit bed is vastgemaakt aan de achterkant en heeft bijpassende nachtkastjes. Het bed lijkt te zweven boven de grond. Erg praktisch en ontzettend modern en mooi!

1. Donkere behandeling steigerhout

Steeds vaker krijgen we de vraag voor een donkere behandeling op een steigerhouten meubel. Donker is een van de meubeltrends voor 2023, want we verwachten dat we veel meer donkere steigerhouten meubelen gaan zien.

Dit staat vaak erg modern, opvallend en stijlvol in een woning. Met een donkere behandeling wordt uw steigerhouten meubel direct een 'eyecatcher' in uw woning. Door de unieke behandeling krijgt u een bijzonder meubel. Een duidelijke meubeltrend in 2023. 

Helemaal zwart met de Black Wash staat erg gaaf, maar ook de Dark Grey Wash is erg stijlvol en geeft een uniek effect aan uw woning. Kortom: behandel uw steigerhouten meubel met een donkere behandeling en maak deze nog stijlvoller en unieker. 

Meer weten op het gebied van meubeltrends voor 2023? Klik hieronder voor meer informatieve, handige en leuke blogs!