Nu 15% korting in de webshop met de code ZOMER15!

  • Hoogwaardige afwerking en dito kwaliteit
  • Vakwerk door ervaren meubelmakers
  • Dubbel geschuurd zonder meerprijs
  • Snelle levering
+31614915552 Luikersteenweg 640, 3920 Lommel, België

5 handige barbecue tips!

2022-04-05

Bijvoorbeeld net een nieuwe buitenkeuken bij ons gekocht en heeft u wat barbecue tips nodig? Hieronder geven wij vijf handige tips om een geslaagde barbecue te organiseren. Met onze barbecue tips bent u net even beter voorbereid waardoor een succesvolle en geslaagde barbecue kunt organiseren. Benieuwd naar onze tips? Lees dan hieronder snel verder.

Barbecue tip 1: geduld is een schone zaak

Onze belangrijkste barbecue tip is om het rustig aan te doen. Als gasten hongerig worden dan zien ze graag dat de barbecue zo snel mogelijk aangaat en willen ze snel hun vlees erop zien liggen, maar dat is het slechtste wat u kunt doen.

Bereid u goed voor en zet de barbecue eerder aan of laat uzelf niet opjutten. De barbecue moet eerst goed op temperatuur komen. Dit doet u door de barbecue rustig op te warmen. Gooi er geen extra kool op om de barbecue sneller op temperatuur te laten komen. Dit zijn verkeerde handelingen en dit zorgt ervoor dat de smaak van vlees en vis eronder komt te leiden. Door vlees langzaam te garen komen er aroma's in het vlees te zitten. Dit bevordert de kwaliteit van het vlees, zowel qua smaak als reuk.

Tip 2: een goed begin is het halve werk

Een goede voorbereiding scheelt veel stress en hierdoor vergeet u ook geen ingrediënten in te kopen of klaar te zetten. Maak bijvoorbeeld salades een avond van te voren en zet deze lekker koel. Wilt u vlees marineren? Doe dit dan ook een avond te voren. Hierdoor trekt de marinade goed in het vlees.

Vergeet ook niet om uw rauwe vlees gescheiden te houden van het bereide vlees. U wilt de volgende dag leuke berichten krijgen van gasten die het ontzettend lekker en leuk vonden. U ontvangt liever geen berichten van gasten die ziek zijn geworden. 

Een andere onbekende barbecue tip, maar niet geheel onbelangrijk, is om uit te kijken met suikers. Toegevoegde suikers kunnen namelijk snel verbranden. Vooral als het vlees al gemarineerd is met een zoete saus. Hierdoor brandt ook het vlees aan. Het gevolg is zwart vlees. Naast dat het vlees er hierdoor minder smakelijk uit komt te zien, smaakt het ook daadwerkelijk minder. De verbrande suiker tast de smaak van het vlees aan, maar dus wel op een negatieve manier. Dit is allemaal te voorkomen door uzelf goed voor te bereiden. Een barbecue tip die vaak vergeten wordt. 

Tip 3: investeer in kwaliteit

Eén van de belangrijkste barbecue tips is om niet alleen in uzelf en de barbecue te investeren, maar ook in het vlees en de vis. Kort door de bocht houdt dit in dat slechte vlees en vis, zorgen voor een slecht gerecht. Met kwalitatief goede vlees en vis producten komt er een mooi gerecht op tafel.

U kunt een geweldige barbecue of buitenkeuken hebben, zoals onze Ubud buitenkeuken, en een cursus barbecueën hebben gehad, maar met slechte vis of vlees kunt u nooit een goed gerecht maken. Dit is daarom één van onze belangrijkste barbecue tips. 

Tip 4: denk aan het materiaal 

Zoals hierboven al benoemd is goed materiaal ook doorslaggevend om een goed gerecht op tafel te zetten. Het begint bijvoorbeeld al bij een goede barbecue. Een elektrisch plaatje haalt niet het maximale uit uw vlees.

Niet alleen goed vlees of vis is nodig om een top gerecht op tafel neer te kunnen zetten. Het is daarnaast ook belangrijk om goed materiaal te gebruiken. Vis valt bijvoorbeeld snel uit elkaar. Wikkel het hierdoor in aluminium folie of gebruik een speciale metalen houder. Dit houd de vis bij elkaar.

Om het vlees zo sappig mogelijk en mals te houden moet u niet het vlees omdraaien met een vork. Of door er met iets anders scherps erin te prikken. Gebruik een tang om het vlees op te pakken en ook om te draaien. Hierdoor gaan er geen belangrijke en lekkere sappen verloren. Investeer in goede tangen en spatels

Tip 5: maak het gezellig

Onze laatste barbecue tip is om alles leuk aan te kleden. U wilt natuurlijk niet alleen lekker eten, maar het oog wilt ook wat. Creëer een gezellige sfeer om de barbecue heen. Houdt u een winter barbecue? Zet een leuke tent op, plaats vuurkorven en hang leuke lichtjes op want het wordt snel donker. Dit maakt het erg knus en gezellig. Vooral tegen de feestdagen aan is dit erg leuk.

In de zomer is het ook altijd een goed idee om sfeerverlichting op te hangen, maar ook om statafels neer te zetten en leuke glazen te gebruiken. Hol een watermeloen uit en vul deze met Spaanse sangria of maak er een themafeestje van. Kortom: de mogelijkheden zijn enorm. Wees creatief en maak er iets leuks van!

Bekijk hier onze buitenkeukens